אחרי שיצא בשתי העונות האחרונות בעקבות ההצלחה של השפים הישראלים והמטבח הישראלי בעולם, החליט השף ברק יחזקאלי לשוב ארצה, כדי לפגוש את השפים והשפיות שיוצרים, חוקרים ומנסחים את המטבח המקומי העכשווי- זה שהפך לשגריר הכל כך מוצלח שלנו בעולם. באמצע צילומי העונה השלישית פרץ משבר הקורונה ופעולת התיעוד של השפים הפכה דרמטית, רלוונטית וחשובה במיוחד. ״אנחנו על המפית 3״ תיעדה את ענף המסעדנות, דרך עיניהם של שפים ושפיות ישראלים, בעלי עסקים משגשגים, שהקרקע נשמטה תחת רגליהם והם נלחמים על מנת להציל את מפעלי חייהם ופרנסתם. העונה מלווה את השפים בתקופה שקדמה לקורונה, במהלך הסגר הראשון ובין הסגר הראשון לשני. |